Дефектни педали: Tesla изтегля почти 3900 Cybertruck за ремонт

Акциите на компанията се търгуваха надолу с цели 2,3% преди началото на редовната търговия в петък

16:15 | 19 април 2024
Автор: Крейг Трудел
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Tesla Inc. изтегли 3878 пикапа Cybertruck, за да преработи или замени педалите на газта, които могат да се разместят и да причинят неволно ускоряване на автомобила, увеличавайки риска от катастрофа.

Производителят на автомобили е получил известие за две рекламации на клиенти, свързани с проблема, според документи за изтеглянето, подадени до Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ. Компанията каза, че когато се приложи голяма сила върху педала на газта на Cybertruck, педалът може да се измести и да бъде заклещен във вътрешната облицовка.

Tesla ще поправи педалите на газта безплатно. Акциите на компанията се търгуваха надолу с цели 2,3% преди началото на редовната търговия в петък и се сринаха с 40% тази година.

Изтеглянето дава първа представа колко Cybertrucks са продадени, откакто главният изпълнителен директор Илон Мъск предаде първите пикапи на клиентите през ноември. Tesla все още не е обявила доставките за модела в своите тримесечни отчети за производство и доставки.

Мъск е изчислил, че ще отнеме от 12 до 18 месеца на Tesla да сглобява покритите в неръждаема стомана Cybertrucks в голям обем. Той предупреди, че е малко вероятно компанията да достигне годишно производство от 250 000 пикапа до някъде през следващата година.