„Фонд на фондовете: Мисия финансиране“: Епизод 2. Програмата за подпомагане на бизнеса срещу глобалните проблеми

Калин Бранков, експерт финансови инструменти към Фонд на фондовете

12:11 | 17 декември 2021
Обновен: 14:17 | 17 декември 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

 

Програма „Възстановяване“ се стреми да подпомогне решения на проблеми, предизвикани от глобалната коронавирус криза, което налага тя да действа „доста скоростно и ударно“, разказва Калин Бранков, експерт финансови инструменти към Фонд на фондовете, в новия епизод на подкаста „Фонд на фондовете: Мисия финансиране“.

Програмата има за цел да позволи на банките в България да предоставят нови кредити на бизнеса, за да се преодолеят ефектите от пандемията. От програмата могат да се възползват всички малки и средни предприятия в страната, обясни Бранков, а минималните условия за кандидатстване я правят изключително подходяща за широкоспектърно подобряване на икономическата обстановка.

Типът предлагано финансиране също варира – от кредити за нови инвестиции до оборотно финансиране.

„Бизнесът в България ще се възстанови и Фонд на фондовете ще продължи да помага за това. Предвид големия интерес към програма „Възстановяване“ в момента тече процедура за договаряне на допълнителен ресурс от 96 млн. лв., който ще има инвестиционен хоризонт до средата на 2022 г."

Повече за това как действа и се развива програмата, нейните условия и срокове и какво може да очаква бизнеса от нея може да чуете в звуковия файл.

Всички епизоди на подкаста „Фонд на фондовете: Мисия финансиране“ може да чуете тук.