Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

За поколението Z критовалутите ще бъдат естествено решение

Майкъл Ву, съосновател на Amber Group, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 15.07.2021

20:02 | 15 юли 2021
Автор: Александра Попова

Криптовалутите вече се приемат като клас актив и тяхното приемане от широката публика ще се случва дори още по-бързо от сега нататък. В 2020-та видяхме как институциите навлязоха на крипто пазара и започнаха да приемат блокчейн проектите на сериозно. Мисля че този тренд не може да бъде обърнат и според мен криптовалутите ще станат още по-широко възприемани. Това заяви Майкъл Ву, съосновател на Amber Group, в интервю за репортера Красимир Чешмеджиев, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

Гостът коментира, че за все повече хора биткойн не е просто дигитално злато или средство за съхранение на стойност. Криптовалутите като финансова технология имат много голяма стойност. Децентрализираните финанси са доста силна иновация, която решава много от проблемите, които традиционните финансови институции не можеха да решат.

"Друг тренд, който откривам е, че младите поколения, като милениалите, са дигитални още по рождение. Ние се придвижваме към дигитален свят. В такъв един свят крипто финансите ще се приемат като нещо нормално. Затова мисля, че след като младото поколение поеме щафетата в нашето обществото, критовалутите ще бъдат натурално решение за изискванията на дигиталния свят".

Мобилното приложение за криптовалути на Amber Group обединява всички сфери, свързани с криптовалутите.

В платформата може да търгувате с круптовалути, ако имате нужда да купувате и продавате. Също така може да депозирате крипто при нас, като вие избирате за колко време. Разработваме и други продукти, които в крайна сметка ще позволят на потребителя да получава по-голяма печалба, разказа Майкъл Ву.

Друга тема от разговора бе свързана с лихвения процент при депозити в крипто, техните стойности и различни ли са при stablecoin.

„Лихвените ни проценти са доста привлекателни. Особено когато става въпрос за депозити, където оставяте своето крипто за фиксирано време. Що се отнася до гъвкавите депозити, тоест тези, където може да изтеглите депозираните си токени, получавате плащане още след първите 24 часа, а на годишна база,  възвращаемостта е около 3-4 процента  за  биткойн, етериум или доларовите токени“.

А ако искате да депозирате своите криптовалути за по-дълго, например за 6 месеца или за една година, то тогава лихвения процент за биткойн, етериум е около 6-7 процента на годишна база, добави още гостът.

Майкъл Ву разказа за процеса по съхраняване на депозираните криптовалути.

Съхраняването е много важен елемент в крипто-света, защото всички искаме активите ни да бъдат защитени.

"Важното е да имаме много добър план за попечителство с диверсификация на съхранителите. Работим с много и различни партньори за съхраняването Coinbase Custody и други подобни партньори".

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.