Settle – нов финтех играч у нас, който протяга ръка на малкия бизнес

Повече по темата слушайте в подкаста на Bloomberg TV Bulgaria „UpDate”

17:00 | 10 май 2021
Обновен: 12:38 | 2 юни 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Българската финтех сцена не спира да се разраства, а доказателство за това е стъпването на норвежката компания за финансови технологии Settle на пазара у нас.

В основата на Settle стои Даниел Дьодерлайн, който си поставя за цел да предложи нов мигновен начин за разплащане, който да е много по-сигурен от другите възможности на пазара. Така преди повече от 10 години той създава стартъпа, който днес предлага решения както за крайни потребители, така и за бизнеса

„Settle е цялостна мобилна платформа за разплащания. Ние имаме желанието да създадем безопасно персонално пространство - място, където всеки може да бъде себе си“, коментира в технологичния подкаст „Update” на Bloomberg TV Bulgaria главният търговски директор на Settle Димитър Гюрджилов.

По думите му в корпоративен план Settle може да бъде по-полезна на малкия бизнес, който не разполага с мощта на големите компании, които са ухажвани от финансовите институции. Ето защо норвежкият стартъп залага на улесняване на процеса по некешови разплащания на малките фирми и търси начини да им помага да увеличават продажбите си.

Settle е част от добре развиващата се европейска финтех екосистема, която се сблъсква с немалка конкуренция в глобален мащаб.

Според Гюрджилов в известен смисъл Старият континент е изостанал спрямо Съединените щати и части на Азия в развитието на своята финтех индустрия поради добре развитата си финансова инфраструктура през годините. Липсата на сериозни пропасти в нея е забавила раждането на необходимостта от иновации, допълва той.

Какви фактори влияят на финтех индустриятя в Европа, какви цели си поставя Settle за своето развитие и какво може да очаква бизнесът от нея чуйте в записа.