PlayStation 5 – най-търсената и най-дефицитната конзола на Sony

Повече по темата слушайте в подкаста на Bloomberg TV Bulgaria „UpDate”

16:36 | 24 ноември 2020
Обновен: 09:26 | 25 ноември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

 

PlayStation 5 е най-поръчваната и най-дефицитната конзола, която Sony някога е пускала на пазара, коментира в подкаста “UpDate” на Bloomberg TV Bulgaria журналистът Светлин Желев, който е главен редактор на сайта Kaldata.com.

Според него този дефицит се дължи на комбинация от няколко фактора. От една страна, пандемията накара много хора да търсят развлечения у дома, а Sony подхранваше с още и още информация феновете, за да поддържа интереса им. От друга, обаче, пандемията повлия негативно на производството на хардуер в глобален мащаб, което затруднява Sony да отговори на голямото търсене в момента.

„Към PlayStation 5 се създаде едно огромно очакване, което се подклаждаше може би 3-4 години“, посочва Светлин Желев, допълвайки, че компанията е положила по-големи маркетингови усилия от конкурента си на пазара на конзоли Microsoft.

Въпреки че Sony пусна PlayStation Pro и Slim преди няколко години, скоро след това се заговори за петото поколение конзола на Sony, което накара много хора да изчакат и да заложат на PS5 вместо на междинните конзоли, твърди гостът.

„Цялото това нещо се събра накуп и избухна. Не съм виждал такова търсене на технологичен продукт. Не мога да го сравнява с нищо друго“, категоричен е той.

По думите му у нас се наблюдава много по-голям интерес към PlayStation 5, отколкото към новите конзоли на Microsoft – Xbox Series X и Series S.

На какво се дължи това можете да чуете в пълния запис.