Motoretta: Пандемията накара хората да търсят алтернатива на градския транспорт

Повече по темата слушайте в подкаста на Bloomberg TV Bulgaria “Update”

15:18 | 10 юли 2020
Обновен: 15:18 | 10 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Българската компания Motoretta, които произвежда електрически скутери, смята, че няма да може да изпълни целите, които си е поставила за 2019 г. заради пандемията. Въпреки спада в корпоративните поръчки, свързан с тежкия удар върху ресторантьорския и хотелиерския бизнес, интересът от страна на индивидуалните потребители расте. Това разкри в подкаста “Update“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Елена Кирилова, Десислава Николова, основател на Motoretta.

„На ниво физически клиенти продължаваме да забелязваме ръст, тъй като хората продължават да търсят персонален транспорт и тази пандемия ги накара да се обърнат към нещо алтернативно и да избягват споделения начин на придвижване, градския транспорт. В това отношение бележим ръст“, категорична е тя.

Николова твърди, че на пазара на електрически скутери се наблюдава „страхотно раздвижване“ през последните няколко години, а потребителите стават все по-информиране за тази възможност за придвижване в градска среда.

„През 2017 г., когато представихме нашия продукт на пазара, той беше наистина нов като концепция и като усещане. Хората нямаха достатъчно информация за това как и къде могат да използват такъв тип превозно средство, докато сега забелязваме доста повече информираност, доста по-голяма приемственост. Нещо, за което аз съм изключително щастлива, е, че има много повече дами, които се обръщат към този тип превозно средство“, допълва Николова.

По думите ѝ при при електрическите скутери, за разлика от електрическите тротинетки, се изисква регистрация и свидетелство за правоуправление, което може би е пречка за някои потребители.

Според Николова в момента е трудно да се прогнозира как ще се развива пазарът на електрически скутери до края на тази година, но от старта си до днес компанията всяка година се е радвала на ръст на представянето.

Повече за бизнеса на Motoretta и за това как пандемията се е отразила на базираната в Русе компания може да чуете в записа.

За да научите още интересни новини около бизнеса на Motoretta гледайте предаването Update по Bloomberg TV Bulgaria в неделя (12 юли) от 19:30 часа.