IT секторът остава стабилен въпреки безпрецедентната ситуация

Константин Боев, мениджър дигитален маркетинг, Tick42, В развитие, 02.04.2020

15:11 | 2 април 2020

Сегашното положение е безпрецедентно за модерната история и се отразява за всеки един от нас в личен и професионален план. Нашият текущ бизнес има късмета да не е сред директно засегнатите от кризата. Това каза Константин Боев, мениджър дигитален маркетинг, Tick42, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова

"Това се дължи на две причини. Нашият продукт е дигитален и основните ни клиенти са от индустрии, които засега не са силно засегнати от кризата. Това са финансовата и телекомуникационната".

Той коментира, че виждат леко забавяне на новите сделки, тъй като фирмите в момента са фокусирани навътре и отделят ресурс и внимание, за да пригодят работните процеси към новия начин на работа. Боев разказа и за дейността на Tick42.

"Tick42 е българска фирма с 10-годишна история и в момента имаме около 100 служители. Фирмата се занимава с изработката на продукти и доставянето на услуги, свързани с подкрепата на големи организации в модернизацията и дигитализацията на системи и процеси с цел да повишат продуктивността на служителите и да намалят разходите".

"На глобално ниво имаме над 25 хил. потребители", допълни той.

"Нашите планове не са се променили. Имаме агресивен план за растеж и искаме да разширим фирмата с между 15 и 20%".

По думите му в момента в IT сектора у нас са заети близо 30 хил. души.

„Вярваме, че секторът ще остане стабилен и сме щастливи, че сме част от него. Има промяна в динамиката на пазара и намалява желанието на служители да променят работно си място в сектора. В момента процеса по наемане на нови служители се провежда изцяло онлайн".

Вижте целия разговор във видеото.