Събития по време на пандемия - как българска компания преодоля проблемите

Митко Василев, съосновател на DEV.bg, и aдв. Митко Карушков, “Камбуров и съдружници”, UpDate, 14.03.2020

20:01 | 14 март 2020
Водещият на предаването UpDate Елена Кирилова, Димитър Василев, съосновател на DEV.bg, и aдв. Димитър Карушков, “Камбуров и съдружници”. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Водещият на предаването UpDate Елена Кирилова, Димитър Василев, съосновател на DEV.bg, и aдв. Димитър Карушков, “Камбуров и съдружници”. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Наскоро DEV.bg получи инвестиция в размер на 200 хил. евро. Инвеститорът е SiteGround, която придоби 10-процентен дял в технологичната компания. Повече за сделката разказаха Митко Василев, съосновател на DEV.bg, и aдв. Митко Карушков, “Камбуров и съдружници”, в предаването “UpDate” с водещ Елена Кирилова.

“Това беше търсената от нас сума и още от самото начало ни беше ясно за какво ще се използва”, посочи Василев.

Той отбеляза, че сумата ще бъде вложена в развитието на всички дейности на компанията, като имат планове и събитията, които изцяло ще преминат онлайн, да разширят аудиторията си.

“Ще развием и проекта Hire Heros, който вече мина своя процес на валидация... Ще използваме сумата и за създаването на други проекти, които да помагат на хората да си намерят работа”, коментира гостът.  

Василев обясни, че събитията на DEV.bg ще преминат изцяло в интернет- хората ще си закупуват билети и ще получават достъп до тях онлайн.

“В ситуации като настоящата, свързана с коронавируса, бизнесът трябва да е много отговорен”.

По думите на Василев за момента компанията няма нужда и не търси следваща инвестиция.

Според адв. Карушков преговорите между двете компании до постигане на споразумение са отнели около 3 месеца.

“Процесът се движеше с лекота, подчертан професионализъм и избистреност на целите”, заяви той.

Експертът изрази очаквания някои подобни сделки да се забавят заради пандемията и съпътстващите я ограничения. Той коментира, че е необходимо максимално използване на съвременните подходи при придвижването на подобен тип сспоразумения.

Гледайте целия разговор във видеото.