Insider - архив

Неделя от 20 часа
Водещ: Бисер Варчев

Цената на биткойна достигна 10 хил. долара

Бисер Варчев, водещ, Insider, 16.02.2020

20:43 | 16 февруари 2020
Бисер Варчев, водещ, Insider. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Бисер Варчев, водещ, Insider. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Цената на биткойн се покатери обратно над 10 000 долара, като на този етап няма признаци за забавяне в движението. Това заяви Бисер Варчев, водещ на предаването Insider по Bloomberg TV Bulgaria.

"Тези ценови нива не са били достигани от юли миналата година".

Като пазарен слух Варчев открои тиражираната вероятност в Wall Street пространството Google да придобие Tesla за 1500 долара на акция. "Само си представете ако това стане факт, какви огромни гапове ще видим на графиките си при текуща цена около 760 долара и цена на придобиване 1500 долара, гапът ще погълне графиката", допълни той.

Сред акцентите на седмицата водещият посочи факта, че фундаментът при суровините е напът да се влоши допълнително след промените в процедурата по диагностициране и квалифициране на потенциалните заразени с коронавирус в Китай, което доведе до рязък скок с 14 000 на новите случаи.

"Търговията на пазарите на стоки от първа необходимост като природен газ, мед и свинско месо отслабва значително под натиска на притесненията от широкото понижение на търсенето. Цените на някои природни ресурси потъват до многогодишни дъна".

"Според последните данни сривът най-вероятно ще бъде дълготраен, тъй като потреблението се понижава и съответно запасите от стоки нарастват. Тъй като китайската промишленост се забавя и движението в и извън най-големия потребител на всякакви стоки в света намалява, ефектът върху цените е драматичен", посочи още Варчев.

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.

Гледайте цялото предаване във видеото.