Анализатор: Доларът ще отслабва, намалява търсенето му като актив убежище

Драгомир Великов, главен инвестиционен мениджър на УД „Компас Инвест“, Бисер Варчев, водещ, Insider, 28.06.2020

20:41 | 28 юни 2020
Обновен: 20:56 | 28 юни 2020
Автор: Магдалена Иванова

Позицията ни за долара е за отслабване, търсенето му като актив убежище отслабва. Това каза Драгомир Великов, главен инвестиционен мениджър на УД „Компас Инвест“, в предаването Insider с водещ Бисер Варчев.

”След толкова голямо и бързо възстановяване с близо 45% от формираното краткосрочно дъно през март е нормално е да видим някаква корекция на капиталовите пазари, която да позволи да консолидира и поеме към нов възходящ тренд. В момента бичите настроения на пазара се борят с мечките“.

Според Драгомир Великов един от вариантите е да се изчака, но по думите му по-добре е да се предвиди бюджет, който да бъде разпределен – колко да бъдат за рискови инвестиции, колко да бъдат в ликвидни инвестиции и т.н.

„Няма универсална рецепта, но е важно да мислим за инвестициите в дългосрочен план. Видяхме едни от най-бързите ръстове и съответно един от най-бързите спадове в историята в последните месеци на капиталовите пазари“, обясни още главният инвестиционен мениджър на УД „Компас Инвест“.

Гостът подчерта, че кешът в момента е много важен, за да може при втори момент на спад, да се влезе на подходящи позиции.

В рамките на предаването водещият Бисер Варчев представя различни трейдинг тънкости и техники.

Цялото предаване гледайте във видеото.

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.

Всички издания на предаването Insder вижте тук.