България ще подкрепи отлагане на датата за Brexit

Тази позиция ще заеме страната ни в рамките на заседанието на Европейския съвет, което ще се състои днес в Брюксел

17:50 | 10 април 2019
Обновен: 00:43 | 4 юни 2020
Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

България би се присъединила към консенсус за отлагане на датата на оттегляне на Обединеното кралство от ЕС с ясната цел за постигане на „систематичен“ Brexit. Искането за отлагане трябва да бъде ясно обосновано от британската страна. Тази позиция ще заеме страната ни в рамките на заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе днес, 10 април 2019 г. в Брюксел. Това пише Investor.bg.

В него участие ще вземе министър-председателят Бойко Борисов. На заседанието лидерите на държавите членки ще обсъдят актуалното състояние на преговорите с Великобритания.

Правителството одобри позицията на България за участие в Съвета на днешното си заседание, съобщават от пресцентъра на кабинета.

Нашата страна поддържа тезата за координирания подход на държавите членки във всички възможни сценарии на преговорите, като счита, че Споразумението за урегулирано оттегляне и предвиденият в него преходен период са най-добрият вариант, който ще даде достатъчно време за адаптиране на гражданите и бизнеса за условията след оттеглянето на Обединеното кралство, посочва се в съобщението.

Прочетете още в Investor.bg.