Riot Blockchain твърди, че миньорите копаят биткойн с ВЕИ

Джейсън Лес, директор на Riot Blockchain

21:30 | 14 юни 2021
Преводач: Кирил Петков

Илон Мъск бе туитнал за количеството енергия, изразходвана от биткойн. Това бе възможност за биткойн миньори да поговорят за действията си около копаенето на биткойн в Северна Америка. Какви връзки имат с възобновяемата енергия. Според мен за тази част от историята не се говори.

Средно миньорите на биткойн използват повече ВЕИ от която и да е друга индустрия. 76% от миньорите на биткойн използват възобновяема енергия в енергийния си микс. Около 40% от копаенето на биткойн по света се основава на възобновяема енергия.

Има няколко основни причини. Копаенето на биткойн отнема енергия. Това е основата на сигурността на биткойн.

Много важен механизъм, който помага на участници по цял свят да използват тази финансова система,  без да се налага да се доверяват един на друг. Това, което трябва да кажем е, че можете да намерите енергия на ниска цена там, където има излишък, където има енергия, която не се използва поради присъствието на възобновяем източник.

Тази енергия няма купувач. Миньорите на биткойн са последните купувачи на остатъчна енергия. Разговорът ми с Илон бе възможност за много миньори на биткойн да поговорят относно енергийния си микс.