Безопасно ли е да се инвестира в Китай

11:18 | 9 октомври 2021
Преводач: Вера Рашева

Джон Роджърс, председател и съ-директор на Ariel Investments: При корекциите, които стават - не съм изненадан от последното оттегляне на инвеститорите.

Кюсонг Лий, главен изпълнителен директор на Carlyle: Без съмнение Китай вече премина през период на корекция.

Грег Дженсън, съ-директор по инвестициите на Bridgewater Associates: Планът им е да са суперсила и те непрекъснато се движат  в тази посока. Ето защо смятаме, че в Китай си струва да се инвестира. Трябва да диверсифицираш географски. Проблемът е стагфлацията. Това е реалният риск.

Джулиан Салисбъри, глобален ръководител на  Goldman Sachs Asset Management: В тази среда диверсификацията е стратегически важна. Необходимо е да се променяте, да сте подвижни и гъвкави.

Джийн Хайнс,  главен изпълнителен директор на Wellington Management: After Management - според мен ще е по-важен в следващото десетилетие, отколкото преди.

Дейвид Хънт, главен изпълнителен директор на PGIM: Виждаме интензивно разпределение на инвестиции към частните компании. Никога не е било по-зле да държите кеш

Mайкъл Aругети, главен изпълнителен директор на Ares Management: Всички седяха настрана без алтернативни инвестиции преди пандемията. Докато не видяха ръста. С това отваряне има реално подновяване на търсенето.

Питър Харисън, главен изпълнителен директор на Schroders: Ако  инфлационният мир рухне, всичко рухва. Все още няма отговор на това, но следва да очакваме продължаваща волатилност.