Втора доза на Johnson & Johnson предотвратява тежка инфекция

Вони Куин, Bloomberg

17:13 | 22 септември 2021
Преводач: Петя Кушева

Johnson & Johnson каза, че нейната втора доза предотвратява тежки ифекции. Данните на компанията показват, че втора доза, поставена два месеца след първата, осигурява 100% защита срещу тежко заболяване.

Друго проучване установи, че допълнителните дози стимулират 12-кратно увеличение на производството на Ковид антитела, когато се поставят шест месеца след първата.

Американската Администрация по храните и лекарства тепърва ще излезе със становище относно реваксинирането с Johnson & Johnson.

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин казва, че двете Кореи, САЩ и Китай, трябва да обявят официалното прекратяване на Корейската война.

Мун заяви пред Общото събрание на ООН, че това би било ключова стъпка към прекратяване на ядрената дейност на Корейския полуостров.

Войната, продължила от 1950 до 1953 г., завърши с примирие, а не с мирен договор.

Президентът Байдън използва първата си реч на Общото събрание на ООН, за да удвои парите, които САЩ ще изразходват, за да помагат на по-бедните нации в борбата с изменението на климата на повече от 11 милиарда долара до 2024 г.

Обещанието предизвиква смесен отговор от еколозите, но истинският тест е ако Байдън успее да спечели Конгреса и да стимулира други страни да засилят собствените си климатични амбиции.

Китайският президент Си Дзинпин заяви пред Общото събрание на ООН, че страната му планира да спре строителството на нови електроцентрали на въглища в чужбина.

Той също така обеща по-голяма подкрепа за по-бедните нации за развитие на чиста енергия.

Съобщението дойде една година след като Си обеща да направи Китай въглеродно неутрален до 2060 г. Доклад на GreenFinance Institute, базиран в Пекин, казва че повече от 70 процента от всички електроцентрали на въглища построени днес разчитат на китайско финансиране.