Изпълнителният директор на Hasbro прогнозира двуцифрен растеж тази година

Браян Голднър, председател и директор на Hasbro

15:38 | 29 юли 2021
Обновен: 16:20 | 29 юли 2021
Преводач: Петя Кушева

Сега наистина има много силно потребителско търсене и очевидно дори отвъд този прозорец - от второто тримесечие до последните четири седмици.  

Нашият бизнес е с двуцифрен ръст в точките на продажби и бизнесът с нашите игри също се представя доста добре.

Много страхотни категории продукти с големи иновации от Nerf до пластилин – всички наши страхотни партньорски марки допринасят - Marvel, Star Wars, The Princess. Transformers са невероятно силни.

Виждаме, че бизнесът ни с потребителски продукти продължава да се развива добре през годината. Хората са много ангажирани с тези категории. Обичат игрите. Обичат да играят и с играчки. Това важи за феновете и за семействата. Нашият колекционерски бизнес и икономика на феновете са доста силни.

Освен това нашия бизнес с магьосници и игри е наистина в процес на обрат, като този бизнес се разрастна два пъти през петгодишния период и изпреварваме плана да удвоим размера на бизнеса Wizzards of the Coast. Това са настолната игра „Магия“и „Подземия и дракони“.

Също така беше страхотно да се види, че развлекателният ни бизнес, който знаехме, че ще се върне в производство и ще се разраства през второто тримесечие, вече започна производство и доставя телевизия и филми за публика.

Вярваме, че можем да увеличим двуцифрените приходи. Да постигнем оперативни маржове от 15 процента или по-добре тази година и още по-силен ръст в средносрочен план - над 16 процента.

Продължаваме да произвеждаме продукти чрез добавяне на множество портове, добавяне на спедитори. Добавяме портове вътре в САЩ, както и международни.

Разширили сме нашите интермодални канали за разпространение. Това е необходимото, за да се пусне един продукт на пазара.

Затова направихме увеличение на цените, което влиза в сила от четвъртото тримесечие на тази година. Това ще компенсира изцяло допълнителните ни разходи, защото нашата цел е само да поддържаме маржовете си на брутната и на оперативната печалба.

Очевидно при предизвикателната обстановка екипът ни върши феноменална работа. Вярваме че ще имаме продукта, от който се нуждаем за третото тримесечие и за празничния сезон на четвъртото тримесечие.