Pfizer: Повече иновации, които спасяват пациенти

Албърт Бурла, главен изпълнителен директор на Pfizer

20:35 | 21 юни 2021
Преводач: Мария Попова

Основният въпрос, който си задавам след този огромен успех е: щом успяхме да го направим за Ковид, защо да не го направим за рака, за алцхаймера, за много други болести, които налагат лечение. Това е като цяло за индустрията. Ние самите сме се концентрирали над 6 терапевтични области, които обхващат широк спектър от медицински проблеми, повечето от които са нерешени в момента.

Мисля, че научихме много. Мисленето извън стереотипите и инженерното обновление на процесите, инвестициите в изследвания и разработки, създаването на култура, която да направи невъзможното възможно и инвестициите в дигитализацията са ключови фактори за успеха и носят иновации за целия свят. Това ще видите от Pfizer през следващите няколко години – повече пробиви, които спасяват пациенти.

По отношение на контрола над Ковид, смятам, че ще можем да го контролираме до толкова, че ако искаме можем да се върнем към предишния си живот. Но мисля, че ние научихме нещо. Например, че можем да работим от дистанция също толкова ефикасно колкото и от офиса. Не мисля, че това ще изчезне. Научихме, че можем да ползваме Zoom вместо да пътуваме по работа и за губим дни в път. Това няма да изчезне и то не заради Ковид, а защото научихме, че можем да го правим по различен начин.