Disney готови да свалят маските в парковете

Боб Чапек, изпълнителен директор на Disney

15:09 | 14 май 2021
Преводач: Мария Попова

Все още анализираме насоките, които излязоха преди часове, но смятаме, че за нас това е близкото бъдеще. Всъщност, всички ще се чувстват по-удобно през лятото в жегите и влагата на Walt Disney World в Орландо без маски.

Знаете, че имаше редица насоки от началото на пандемията – националното ръководство от CDC, от щатските здравни власти, от губернатора на щата, местните кметове и всички се свеждат до една и съща мисъл за последните седмици.

Безопасно е да отворим, не е нужно хората да носят маски, изискванията за дистанция буквално се изпариха и това ни дава възможност да създадем онова усещане за общност в нашите паркове и да възобновим някои от приключенията, които за съжаление трябваше да отменим като паради, фойерверки и срещи с нашите герои. А това е част от голямото Disney изживяване.

Силно се вълнуваме, че заради нарасналите ваксинации и спада на заболелите Центърът за контрол на заболяванията излезе с нови указания. Хората вече искат да пътуват и в анкетите ни забелязваме повишаване на доверието на потребителите към пътуванията със самолет, но и към посещенията в парковете ни без притеснения.