Разпродажбите на технологичния сектор са резултат от ротация към стойността

Сю Трин, управляващ директор за макро стратегия, Manulife Investment Mgmt

11:00 | 11 май 2021
Обновен: 11:29 | 11 май 2021
Преводач: Силвия Грозева

4% спад е капка в морето в сравнение с ръста, който постигнаха FAANG в последните 18 месеца и дори по-дълго.

Не бихме се тревожили за ежедневните промени, но това е в духа на очакванията ни, че ще има продължителна ротация от ръста, например технологичния сектор към стойността – поне в краткосрочен план, докато рефлационните тревоги избуяват.

 

Очакваме краткосрочното циклично отблъскване, което забелязваме при долара да се обърне. Трябва да следим какво води този процес при положение, че ръстът в САЩ изпреварва доста рязко останалата част от света.

Забелязваме как Фед влива огромна ликвидност на пазара. Това бе важно в подкрепа на възстановяването и връщането на долара надолу от мартенския връх.

Въпросът е дали Фед наистина ще успее да продължи тези извънредни инжекции на ликвидност на репо пазара, докато инфлацията започва да расте. Определено колкото по-дълго тази инфлация остава повишена, толкова по-трудно политически ще става за Фед да я поддържа като временна.

Пауъл използва термина временна, за да опише високата инфлация през януари, така че май минава доста време и би трябвало вече да е променила посоката си.

Ключовото рисково събитие в следващите няколко месеца ще бъде срещата в Джаксън Хол, която може да предизвика обрат на пазарите.