САЩ одобри Pfizer за 12-15-годишни

Вони Куин, Bloomberg

07:52 | 11 май 2021
Обновен: 09:23 | 11 май 2021
Преводач: Силвия Грозева

Новините от изминалата нощ, събрани от Bloomberg:

Ваксина

Американската администрация по храните и лекарствата одобри извънредната употреба на ваксината на Pfizer/Biontech за тийнейджъри, на възраст от 12 до 15г. В момента ваксината се прилага за лица над 16г. Агенцията взе решението след като разгледа всички данни. В края на април в САЩ имаше 1,5 млн случая на хора от 11 до 17г.

Израел

Израел извърши въздушни удари срещу ивицата Газа, след като палестински активисти изстреляха десетки ракети срещу Ерусалим. Властите в Газа съобщиха за 20 жертви, сред които 9 деца и 65 ранени. Ракетният удар нанесе леки поражения на 2 къщи извън Ерусалим. Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху каза, че Хамас е минал границата след дни на сблъсъци в традиционна арабската зона на Източен Ерусалим.

Малайзия

Властите в Малайзия обявиха, че 1MDB съди още компании, сред които JPMorgan и Deutsche Bank в опит да си възстанови активи за над 23 млрд долара, за които се смята, че са свързани с държавния инвестиционен фонд. Министерството на финансите обяви, че са заведени общо 22 граждански дела. Това е нов опит на Малайзия да си върне милиарди долари, погълнати от 1MDB, след като успешно възстанови 3 млрд долара от други банки, включително Goldman Sachs.