Lombard Odier: Цикличните сектори ще са печеливши

Хомин Лий, стратег за Азия в Lombard Odier

18:28 | 4 май 2021
Преводач: Мария Попова

Относително погледнато, пазарите са насочили вниманието си към северноамериканските пазари и осоено към САЩ, защото там ваксинационната кампания е значително ускорена. Разбира се, налице е и перспективата за доста агресивната подкрепа от фискалната политика. Това беше историята през първото тримесечие и според нас, това може би е малко или много включено в цената. Но това, което може и да не е включено в цената е благотворното влияние на тази политика върху пазарите по света, извън САЩ.

Северноазиатските пазари са перфектно позиционирани спрямо този тип среда. Те са доста чувствителни спрямо силното търсене извън района и до момента имат доста добър контрол над вируса, дори и в отсъствието на бърза ваксинационна кампания. Такава кампания ще се проведе в региона съвсем скоро. Очакваме броят на ваксинираните в държави като Южна Корея да нараства по-бързо. Така че, тези фундаментални истории все още са видими. Именно поради това ние твърдим, че при едно много силно глобално възстановяване ще продължат да предлагат добър растеж.

Що се отнася до отмяната на забраната за къси продажби в Южна Корея, при предходните два такива случая, това доведе до увеличаване на входящите парични потоци от инвестиции. Това имаше минимален ефект върху посоката на пазара като цяло. Този път, поне в силно краткосрочен план, някои сектори, които процъфтяват в отсъствието на къси продажби могат да се окажат под натиск и да изпитат волатилност. Но като цяло, за цикличните сектори в страната има възможности да навигират добре в тази среда и да осигурят печалба за инвеститорите.