Apple не отговори на всички въпроси в Сената

Марк Гърман, Bloomberg Technology

11:48 | 23 април 2021
Преводач: Антон Груев

Мисля, че бяха казани много интересни неща от представители на Match Group Spotify и Tile.

Не мисля, че отговорите на главния директор по съответствията в Apple особено конкретни. Не мисля, че отговорите му бяха точни и смятам, че има още какво да се желае.

Според мен това показва защо компанията първоначално не искаше да участва в това изслушване. Смятам, че в известно отношение бяха притиснати в ъгъла.

Това не значи, че някои от нещата, които казаха не бяха правилни, но имаше важни въпроси свързани с Tile и конкуренцията на новите AirTags и устройството за проследяване на предмети на Tile, които останаха без отговор.

По време на изслушването се появиха дебати защо Apple не взима дял от печалбата на Uber, а само от Tinder, като имаме предвид, че и двете приложения улесняват преживявания.

В единия случай за таксиметров превоз, а в другия за срещи.

Мисля, че тази история не е приключила и би могла да се превърне в много дългосрочен проблем за Apple. И определено ще изисква много работа както от компанията, така и от регулаторите, за да се постигнат множество промени.

"App Store не е просто магазин. Той е като студио, в което има платна, четки и боя – инструментите от които се нуждаят артистите, за да създават творбите си. Той е и галерия, в която всички могат да изложат и продават творенията си. Това е начинът, по който App Store Ап стор подкрепя всички, които разработват приложения", каза Кайл Андиър, главен директор съответствие Apple.