Wall Street отчита голяма равносметка след утихване на манията по #meme акциите

Бейли Липшулц, Bloomberg и Кейти Грийфълд, Bloomberg

13:58 | 8 април 2021
Обновен: 19:52 | 8 април 2021
Автор: Петя Кушева

Бейли Липшулц от Bloomberg съобщи за on “Quicktake Take a Break”, че много хора на Wall Street забелязват постепенно затихване на търговията с обезумелите акции, с които търгуват инвеститорите на дребно:

"Фокусът вече не е толкова върху Koss, AMC, GameStop и отчитаме голям спад в обема на търговията. Акциите на компаниите наистина не промениха особено стойността си през последните няколко седмици.

Голямата равносметка, към която мнозина насочиха поглед, е идеята че трейдърите, които бяха отегчени и като че ли искаха да направят нещо с парите си, хвърляха пари и купуваха опции за тези акции, без да разбират причината защо го правят.

Голямата равносметка е, че имаше много предупредителни лампички, които светнаха на Уолстрийт, подсказвайки, че тази тенденция ще изчезне още през следващите месеци.

Нещата трябва да се върнат там, където са - по-справедлива стойност, която очевидно при GameStop е над 900%. Мнозина на Уолстрийт очакват връщане към диапазона от един милиард долара за разлика от около 13 и половин милиард долара, както бе оценена при затваряне в четвъртък."

В тази връзка, Кейти Грийфълд от Bloomberg коментира, че този феномен се дължи повече на кабинната треска, отколкото на всичко друго:

"Помислете къде бяхме преди година? Не можеше да се ходи в ресторанти, нито на спортни състезания. Качването на самолет беше напълно немислимо.

Сега сме стигнали до четири милиона ваксини на ден. И както Бейли казва, това е много по-различна среда отколкото преди една година, когато хората търсеха пазара на акции за забавление.

Но с отварянето и затоплянето на времето, поне в Ню Йорк, усещането на пазара е, че хората биха предпочели да излязат навън и да правят разни неща, вместо да седят у дома и да търгуват акции през телефона си.

Можете да видите това, ако погледнете данните за мобилността и резервациите на авиокомпаниите, дори от потребителски данни на Robinhood. Наистина има успокояване и в някои случаи просто намалява интереса към фондовия пазар."

Вижте втора част на видеото.