Redfin: Дистанционната работа ще преобладава

Даръл Феъруедър, главен икономист на Redfin

15:30 | 26 март 2021
Преводач: Петя Кушева

Моята история е подобна на тази, която много хора преживяват.

Бях един от хората, които успяха да запазят работата си през пандемията. Всъщност имах бебе в началото на пандемията, така че бях в отпуск по майчинство през първата половина. След това се върнах на работа. Работех от вкъщи и наистина ми хареса.

С малко бебе, а имам също и по-голямо дете, наистина исках да съм близо до семейството си. Така че аз и семейството ми се преместихме във Уисконсин, където са родителите на съпруга ми. Живеем в този езерен град, красива курортна зона. Наслаждавам се на красивата природа и съм близо до семейството си. Работя от вкъщи и прекарвам повече време с тях.

Така че това наистина е идеално за мен. Знам, че други хора имат големи трудности през тази пандемия, но ние намерихме начин нещата да работят и да извлечем най-доброто от тази наистина нестабилна ситуация.

Някои хора, които искат да работят дистанционна, особено ако са в сфера в която има търсене, ще могат да продължат. Ако не с настоящия си работодател, в момента има много работни места и техническия сектор за дистанционни работници, така че, ако искате да работите дистанционно вероятно ще можете да продължите да го правите.

Ще има някои офиси, които наистина искат хората да бъдат там. Някои хора предпочитат това. Така че те ще заемат тези работни места.

Не мисля, че ще бъде едното или другото, а че дистанционната работа ще преобладава в начина, по който хората работят занапред.