Impossible Foods се разраства в Канада, част 1

Дейвид Лий, главен финансов директор на Impossible Foods

11:46 | 12 септември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Канада винаги е била страхотен пазар за Impossible Foods, както и САЩ, и Азия, в които ние вече дебютирахме. Според изчисления канадците консумират по около 25 кг телешко на човек годишно. Що се отнася до нас, мисията ни е спешна и съответно времевата ни рамка е спешна: да даваме все повече възможности в ръцете на големите шеф-готвачи да творят нови блюда с Impossible бургера, който ние с вълнение лансираме днес в Канада.

 Имаме силната мисия при разрастване на бизнеса ни да намаляваме разходите си. Както видяхте,  Impossible Foods доброволно намали цените на всичките си пазари с 15 % през февруари, преди тази криза.А и защото 9 от 10 от клиентите ни са бивши месоядни, ние знаем, че имаме много още хоризонти за разширяване при повишеното търсене, което скочи до небесата. Радвам се, че споменахте предизвикателствата пред хранителното обезпечение. Вярваме, че по-здравословната по-екологична храна като Impossible бургера ще бъде приета от всички. Днес сме отдадени да повишим обхвата си чрез стъпването на канадския пазар.

В Impossible бургера няма и следа от холестерол спрямо 75 мг  в един телешки бургер; има много по-малко мазнини, имаме 14 гр. мазнини в сравнение с почти двойно по-високо съдържание мазнини в телешкия бургер. Имаме много по-малко наситени мазнини, както и по-малко калории, с 10 -15% по-малко калории, на база кг срещу кг и грам срещу грам.

Според нас ако прегърнем алтернативата, аз самият ям месо, така че съм един от тези потребители, които първо са яли традиционен телешки бургер, а след това са опитали Impossible бургер. Ние смятаме, че това е страхотен личен здравословен избор. Но истината е, че това е по-добрият избор за планетата. Ако включите Impossible  бургер в диетата си, то ще се ползва 96% по-малко земя и 87 % по-малко вода и едва частица въглеродна емисия. Така че се опитваме да улесним този избор и да сме ясни откъм факти.

Знаем, че става дума за почти 40% от глобалното потребление на месо, това е важен пазар за нас. Всъщност днес присъстваме в Сингапур, Хонгконг и Макао, не сме обявявали нови планове за  континентален Китай, но той е важен пазар и искаме в крайна сметка да стъпим там.