Експлозията в Бейрут

Химическият взрив, който разтърси столицата на Ливан стана в момент, в който страната е в дълбока икономическа криза и скок на Covid-19 инфекциите

17:18 | 5 август 2020
Автор: Петя Кушева

Дейна Крайхе, коментира за Bloomberg News, че експлозията в ливанската столица бе почувствана на много километри разстояние, дори извън Бейрут и се случи по време на период от два свободни дни, които правителството даде на гражданите преди да затегне мерките на изолация в четвъртък.

Трафикът беше натоварен през целия ден и хората бяха по търговските центрове и офисите, опитвайки се да свършат възможно най-много неща преди да влезе в сила изолацията.

Прозорците на повечето сгради в района са натрошени и разпилени по земята. Сградите са силно повредени и черен дим все още покрива небето над града.

Тотално опустошително е, предвид че страната вече е затънала в най-тежката си финансова и икономическа криза, в комбинация със скорошно нарастване на случаите на коронавирус. Болниците вече отправиха призив, че достигат капацитета си поради увеличаването на заразените с коронавирус.

Според данните при експлозията са ранени стотици хора.