Пазарите в Азия отчитат най-големия си ръст от 1 месец насам

Обзор на азиатските пазари от Джулиет Сали

15:16 | 4 август 2020
Автор: Антон Груев

Поскъпването в акциите на технологичните компании и добрите икономически данни доведоха до най-големия ръст на азиатските борси от над 1 месец насам. 

Австралийските акции бяха сред най-добре представящите се, като ASX200 добави почти 2%, докато австралийският долар поскъпна заедно с фючърсите по облигациите, след като местната централна банка остави паричната си лихва и 3-годишната цел за доходност непроменени, но обяви, че отново ще започне да изкупува държавни облигации от сряда. Японският Nikkei 225 нарасна с 1,7% и отчете най-големия си двудневен растеж от 2 седмици, а в Сеул, Kospi достигна най-високото ниво от октомври 2018-та, а потребителските цени се увеличиха за 1-ви път от април поради признаците на възстановяване в Южна Корея.

Поради ръст от цените на имотите, Hang Seng прекъсна тридневна негативна серия, след като се отклони от 100-дневната пълзяща средна, а на континентален Китай, Shanghai Composite нарасна за 3-ти ден по ред. Пазарите в Тайван, Сингапур, Тайланд и Индия също отчетоха ръстове.