Ryanair: Covid остава голям риск за авиокомпаниите през зимата, част 3

Нийл Соран, финансов директор на Ryanair

13:57 | 27 юли 2020
Обновен: 13:57 | 27 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Надяваме се да минимизираме съкращенията на работните места. Имаше и пак ще има, вероятно ще затворим още бази. Но нашите хора и синдикатите знаят каква е ситуацията в момента в света. Светът след Covid.

Те проявяват разбираме и възприемат идеята за умерени намаления на заплатите и увеличение на производителността за 3-4 години.

Това ни помогна да намалим броя на работните места, които първоначално решихме, че ще са ни нужни, за да запазим бизнеса.

Но ще има още съкращения в близките седмици и месеци. Ние разглеждаме всички страни на бизнеса.

Имаме известен успех във Великобритания и Ирландия, както и на някои други пазари и се надяваме да постигнем още.

Взели сме много сериозни мерки, за да осигурим безопасни полети. Напълно прилагаме правилата на Европейския център за контрол на заболяванията и на EASA, които бяха публикувани през май.

Имаме сравнително млад флот и всичките ни самолети имат Хепа филтри, което означава, че качеството на въздуха на борда е сравнимо с това в операционна зала в болница.

Маските и защитните шлемове станаха задължителни – това е нормата вече на борда. И трябва да кажа, че и клиентите ни, и екипажите ни спазват тези правила без изключение.

Така че пътуването е възможно най-безопасно. Предлагаме много конкурентни цени за полети в 90% от мрежата ни. Така че има голям избор за клиентите.

И ще продължим да предлагаме избор и добра стойност в близките месеци.