Помпео обвини Си, че вярва в тоталитарна идеология

Майк Помпео държавен секретар на САЩ

12:06 | 24 юли 2020
Обновен: 12:06 | 24 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Както и посланик Брайд добре обясни, режимът на Китайската комунистическа партия е марксистко-ленистки.

Генералният секретар Си Дзинпин истински вярва в тоталитарната идеология. Точно тази идеология е в основата на дългогодишния стремеж на Китайския комунизъм към глобална хегемония.

Америка повече не може пренебрегва фундаменталните политически и идеологически различия между двете страни, както Китайската комунистическа партия никога не ги е пренебрегвала.

Въз основа на опита ми в Комисията по разузнаване, като директор на Централното разузнавателно управление и вече над 2-годишен опит като държавен секретар смятам, че единственият начин действително да променим Комунистически Китай е да действаме не въз основа на думите на техните лидери, а на действията им. И виждате, че американската външна политика реагира на това заключение.

Президентът Рейгън казва, че е действал на принципа вярвай, но проверявай към Съветския съюз. А по отношение на Китайската комунистическа партия аз казвам съмнявай се и проверявай.

Не, свободолюбивите нации в този свят трябва да убедим Китай да се промени, точно както президентът Никсън искаше. Трябва да убедим Китай да се промени по един креативен и категоричен начин, защото действията на Пекин заплашват нашия народ и благополучие.

Трябва да започнем като променим начина по който нашите граждани и партньори гледат на Китайската комунистическа партия. Трябва да им кажем истината.

Не може да се отнасяме към сегашното превъплъщение на Китай както към всяка друга обикновена страна. Знаем, че търговията с Китай не е като търговията с всяка друга държава, която спазва законите.

Пекин заплашва международните споразумения като насоки и като проводник на международна доминация.

Като настояваме за справедливи търговски условия, както нашият търговски представител направи, когато подписахме първата фаза от търговското споразумение, можем да принудим Китай да промени кражбата на интелектуална собственост и политики, които вредиха на американските работници. До 02:00