Мери Бара: Повече хора вече ще работят от дома

Мери Бара, директор на GM

14:25 | 10 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Всичко се промени. Честно казано ми липсва личният контакт, но бързо преминахме към конферентни разговори. Свикнали сме със срещи по Скайп и различните технологии, заради глобалната ни дейност.

С Китай и Корея, например винаги провеждаме разговори рано сутринта, а с други, разговорите са вечер и така нататък. Това се превърна в новия начин, по който работим. Мисля, че се адаптирахме доста добре. Трябваше да се научим как се развива ежедневието ни когато работният ден не започва и не завършва в офиса.

Служителите ни работеха изключително усърдно и дори трябваше да им напомняме да балансират работата и живота си, но преходът беше безпроблемен.

Мисля, че ще се върнат, а и в зависимост от позицията, има много задачи, за които служителите трябва да работят от офисите, иначе няма да могат да извършват всички свои задачи. Някои хора могат да вършат почти всичко от домовете си, а и открихме разлики между отделните държави.

Така че ще направим проучване сред служителите си, ще разберем кой вариант е най-добър за тях. Но знаем, че общуването лице в лице е важно, за да запазим културата си и съвместната и иновативна работа, която вършим заедно. Но определено ще има повече хора, които работят от домовете си от преди.