Лиса Сю от AMD: Търсенето води оптимистичната прогноза, част 3

Лиса Сю, директор на AMD

10:30 | 11 декември 2023
Преводач: Силвия Грозева

Интересно беше да видим на сцената как се представя MI300X в реални условия. Вече ни казахте, че вероятно ще бъде най-бързия продукт на AMD за 1 млрд долара. Има части от пазара, които обявиха, че прогнозата ви за 2 млрд долара от продажби на MI300X през 2024г е консервативна. Ако казвате, че целият пазар до 2027г е  вече 400 млрд, тогава тази прогноза за 2 млрд догодина от MI300X консервативна? Както си мисли пазарът?

Трябва да отстъпим и да погледнем как се развива тази технология.

Ъпдейтнахме на последния конферентен разговор очакванията си за 2 млрд през 2024г. за нашите графични процесори за дейта центрове. Това е доста предварителна прогноза.

Имаме много ясна представа  за това.

Хората ме питат. Има много голямо търсене. Има и доста повече предлагане. Защото трябваше да подготвим веригата на доставки, за да е готова за ускоряването. Ще ъпдейтнем прогнозата с времето.

Определено сме в готовност да ускорим MI300 най-бързо в сравнение с всичко друго при нас. Според мен това е многогодишна възможност за нас.

За нашата аудитория по телевизия и радио Bloomberg – разговарям с Лиса Сю,  директор на AMD в Сан Хосе. Предлагането е основен въпрос, защото като казвате „около 2 млрд долара“, какво означава това? Повече или по-малко от 2 млрд? И какво е предлагането в момента? Подобри ли се дотолкова, че да можете да подобрите очакванията си, защото имате видимост за по-големи обеми GPU, които да доставяте на клиентите си?

О, да. Когато планираме, правим за с цел успех. Планирането ни може да е значително по-високо от 2 млрд. Имаме търсене от клиентите, много, много интерес към MI300.

За нас основното е да напредваме постепенно.

Днес бе важен ден, защото го стартираме. Активно го разполагаме при редица клиенти и партньори като Microsoft, Oracle, Meta. Нашите OEM партньори Dell, Lenovo, Supermicro.

Всички се справят феноменално при MI300X. Също и HPE.

Имаме прекрасен списък от партньори. Страхотни партньорства, които искаме да ускорим колкото се може по-бързо.

Какво става в момента? AMD стигна нова граница с MI300X като добави HBM3. Nvidia има H100 и се задава H200. Имат Grace Hopper Superchip. И в същото време хиперскейл нивото агресивно инвестира в чипове. Как става на практика? Вие казвате, че имаме последен модел ускорител за изкуствен интелект, а хиперскейл нивото отвръща – и аз имам последна дума ускорители за изкуствен интелект. Конкуренти ли сте? Сътрудничите ли си? Кое от двете?

На първо място ние работим заедно. На всички е ясно, че в основата е чипът. Разбира се, че хората ще инвестират в чипове.

От моя гледна точка изчисленията са трудна работа. Особено ако се опитвате да работите на границата на възможностите.

Ние очакваме да има  решения, някои собствени решения, ще има много графични процесори. В моя мандат за 400 млрд долара очаквам това да се предимно GPU.

Ние работим заедно. Ще има много решения.

Обаче за големите езикови модели, за най-сложните работни товари смятаме, че сме в изключително добра позиция.