Си Дзинпин и Зеленски планират разговор

Мадисън Милс, Bloomberg

10:00 | 14 март 2023
Обновен: 13:36 | 14 март 2023
Преводач: Мария Попова

 

Президентът Си Дзинпин и украинският му колега Зеленски изглежда планират видео разговор, който ще е първият след руската инвазия. Wall Street Journal пише, че той ще се състои след визитата на Си в Москва, която може да се състои още следващата седмица.

Президентът Байдън заяви, че очаква скорошен разговор с китайския лидер, след възстановяването на работата на правителството в Пекин след националния конгрес.

От Credit Suisse заявиха, че са установили съществени слабости в отчетните си  процедури през последните две финансови години и ще приемат план за отстраняването им. В годишният им отчет публикуван днес пише, че вътрешният контрол над отчетността е бил, цитирам: „неефикасен“. Председателят Аксел Лейман обаче ще се откаже от възнаграждение от 1,5 милиона швейцарски франка за първата си пълна година на поста, след като банката отчете най-слабото си годишно представяне от финансовата криза през 2008 насам.

Една от водещите бизнес групи във Великобритания призовава правителството да въведе нова система за понижаване на данъците, за да подкрепи инвестициите. Конфедерацията на британските индустрии смята, че този ход ще доведе до още 52 милиарда лири инвестиции годишно до края на десетилетието. Министър Джереми Хънт ще обяви британския бюджет утре, но е под натиск да смекчи предстоящото увеличение на корпоративните данъци.