Катар гледа към отборите от Висшата лига

Карълайн Хайд, Ед Лъдлоу Bloomberg

11:30 | 11 януари 2023
Обновен: 14:06 | 11 януари 2023
Преводач: Петя Кушева

Куп новини от света на сокър. Или... Вижте има двама британци тук. Нарича се футбол.  По целия свят се разчу, че спортния инвестиционен фонд на Катар е насочил поглед към...ами към нищо по-малко от Висшата лига за следващата си голяма инвестиция.

Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Тотнъм Хотспър са сред клубовете, към които се прицелва Катар. Очевидно не се очертава бърза сделка, но някои клубове, включително Ливърпул и Ман Юнайтед, са отворени към продажба.

Междувременно Висшата лига вече има два клуба със собственици от Близкия изток - Ман Сити, собственост на базираната в Абу Даби Citi Football Group и Нюкасъл Юнайтед, наскоро придобит от консорциум на Суверенния фонд на Саудитска Арабия.

Сега, не забравяйте, вече стана добре известно, че Катар бе домакин на най-скъпото Световно по футбол в историята! Повече от 200 млрд. долара, инвестирани в инфраструктура през последното десетилетие. Но вниманието ми бе привлечено не само от тези сделки и потенциални инвестиции, а и от нещо друго в Twitter, а и не само -  един човек, който е доста близо до сърцето ви. Гарет Бейл. Третият най-търсен в Гугъл човек днес.

 

Гарет Бейл се пенсионира на 33-годишна възраст. Изненадан съм. Ще бъда честен. Имаше разочароващо Световно първенство, по всичко личи... Той е от Уелс, която е нация от три милиона души. Това е глобална суперзвезда от Тотнъм, който отиде в Реал Мадрид, а след това продължи да играе за футболен клуб Лос Анджелис и не е казал кога се пенсионира. Това е преход и промяна в живота му. Мисля, че много хора бяха смаяни.

Да живееш в Сан Франциско и да гледаш футбол е наистина трудно. Но съм изненадан, че се оттегля. А той е световна суперзвезда от Уелс, който влиза в пантеона на легендите като Том Джоунс, Катрин Зита Джоунс, и на всичките Джоунс. Това е истинска изненада. И както в Instagram, така и в Тwitter, не само хората от Уелс, но и феновете на футбола по целия свят са изненадани, че прибира обувките си.

Не е ли забележителен начинът, по който се правят тези съобщения? Той го направи с публично изявление веднага в Twitter, в социалните медии, директно към феновете си. Нов начин, по който хората добре подсказват как се движи кривата на живота им. Дали поставяте автобиография в LinkedIn или разказвате на всички за следващата си работа чрез силата на различни социални медии. Това определено не е начин да се работи.