Delta: Резервациите за първото тримесечие са много силни

Дан Джанки, Финансов директор на Delta Air Lines

13:00 | 19 декември 2022
Преводач: Петя Кушева

Картината, която рисувате в Delta е прекрасна, защото увеличавате приходите си за четвъртото тримесечие, крайният резултат изглежда наистина силен. Приходите ви сякаш се стесняват, да кажем, фокусът върху ръста на приходите, седем до осем процента за това тримесечие. Интересно ми е какво очаквате по отношение на търсенето в момента? Говорите за тенденция на спад през декември, но подобрения през януари. Какво означава отклонение от тенденцията?

Нека започна с инвеститорите. Направихме актуализация на нашите приходи. Бяха над прогнозата за четвъртото тримесечие, като завършваме годината силно. Ще бъдем на път да постигнем обща годишна печалба от над три долара. Това изпреварва първата година на тригодишния план за инвеститорите, който изложихме тук преди година.

И имаме силна прогноза за 2023 г., в която печалбата ни ще нарасне до пет - шест долара на акция. Паричен поток от два милиарда долара. И постигаме целта си от седем долара печалба на акция през 2024 г. и четири милиарда долара паричен поток и продължаваме да намаляваме задлъжнялостта.  Така че перспективите са добри в края на годината.

Много се гордея с екипа на Delta и всичко, което са направили. Приходите са наистина такива, каквито очаквахме. Имахме наистина силен празничен сезон. Знаехме, че има необичаен период между Деня на благодарността и празничния сезон в края на годината от три седмици.

Нашите екипи някак обособиха този период и той навлезе точно както очаквахме. И хубавото е, че все пак резервациите за първото тримесечие са много силни. Януари се гради през декември. Февруари продължава да се развива и след това много добри перспективи за силен март. Много оптимистично сме настроени навлизайки в новата година.

Когато казвате отклонение от тенденцията, имате предвид сезонността от трите седмици или какво означава извън тенденцията?

Просто както се падат празниците. Точно както се падат празниците. Нищо структурно, свързано е повече с календара. И хубавото е, че нашите екипи са го видели. Те говореха за него още през септември или октомври и те го определиха по правилния начин.