Защо луксозните марки навлизат на NFT пазара

Танзийл Актар, крипто репортер Bloomberg

18:08 | 29 ноември 2022
Преводач: Петя Кушева

Луксозните марки продължават да пускат на пазара незаменими токени въпреки мечия пазар. Една от причините скъпите марки да прегърнат NFT е стремежът към ексклузивност и търсене на идеалната възможност да се ангажират с технологично ориентирани клиенти. Затова не е изненада, че модни марки като Dolce & Gabbana, Burberry, Prada и Gucci пуснаха NFT.

Най-продаваният моден NFT е короната DOGE на Dolce and Gabbana, която донесе 423,5 етериума или приблизително 1.3 милиона долара през септември 2021.

Но има някои проблеми около NFT. Например продължават да бъдат предизвикателство, въпреки че цифровите колекционерските предмети се проследяват и се проверяват в блокчейн.

Обемите на търговия с NFT са намалели с 97% спрямо рекордно високата стойност през януари 2022 г. Те се свлякоха до едва 466 милиона долара през септември от 17 млрд. долара в началото на 2022 г.

Въпреки това луксозните марки остават непоколебими и не спират.

Тъй като богатите продължават да стават все по-богати, пазарът на луксозни стоки остава желан и марките ще продължат да скачат в редиците на NFT, което според тях е идеалната възможност за изграждане на нов виртуални взаимоотношения с клиентите.