Улиците на Пекин опустяха отново

Алис Аткинсън, Bloomberg

10:00 | 25 ноември 2022
Обновен: 12:27 | 25 ноември 2022
Преводач: Мария Попова

Ръстът на заболелите от ковид доведе до карантинни ограничения в много райони на Пекин. Китайската столица вчера регистрира на 18 хиляди нови случая спрямо по-малко от 100 преди две седмици. Училищата и заведенията са затворени, фирмите за доставки съобщават, че имат затруднения заради търсенето.

Институтът по международни финанси обяви, че догодина световната икономика ще е толкова слаба колкото беше през 2009 след финансовата криза. Очаква се през 2023 световният растеж да се забави до 1,2% заради риска руската война да се превърне, цитирам, „в постоянна война“.

Украйна съобщи, че е успяла да възстанови около половината от енергийните си мощности пострадали от руските удари като водоснабдяването също е възстановено в Киев. Президентът Байдън заяви, че е уверен, че в новоизбрания Конгрес ще има подкрепа за допълнителна помощ за Украйна. Войната на президента Путин се води вече 9 месеца.

Медицинските сестри във Великобритания ще стачкуват за два дни през декември в исторически протест заради заплащането. Кралският сестрински колеж иска 17% увеличение, което правителството твърди, че не може да си позволи. Това ще е първата национална стачка на медицинските сестри.