Dubai Airports очакват устойчив растеж, част 2

Пол Грифитс, изп.директор на Летища Дубай

18:13 | 19 август 2022
Обновен: 18:14 | 19 август 2022
Преводач: Петя Кушева

Има много неща, които искате да направите. Търсенето в момента работи във ваша полза. Къде тогава е затруднението? Защото това е нещо, което много от изпълнителните директори, с които съм говорил, са посочвали, че има една част от веригата за доставки, където е особено болезнено, особено трудно. Къде е тази част?

Мисля, че тази част обикновено са ресурсите, по-специално човешкият капитал. Трудността, която много летища по света изпитват е, че не могат да наберат или отново да наемат достатъчно хора, които да обслужват всички различни процеси във веригата на доставки. Ние имахме късмета, че избегнахме това, като се снабдихме с работна ръка от цял свят, както Дубай винаги е правил. И мисля, че успяхме да избегнем някои от тези затруднения, които виждаме на други летища по света.

Какво ще кажете за Световната купа? Не сме далеч от нея. Не мога да повярвам, че са минали 10 години, откакто получихме съобщението, а сега сме на път да свирим начало на мача за откриването. Какво ще се промени за летищата в Дубай? Може би ще въведете в експлоатация по-голям капацитет от по-новото летище в другия край на града? Какъв е планът за действие?

Планът за действие всъщност е да се управлява серия. И когато казвам серия, имам предвид голяма серия от полети от DWC, Dubai World Central Al Maktoum International в южната част на града. Така че ще има совалки между Доха и Дубай. Много хора, според мен, ще изберат да останат в Дубай и да посетят Доха за всеки отделен мач. Очакваме го с нетърпение. Може да бъде много натоварен период. Въвеждаме някои много специални мерки, за да направим пътуването лесно за всички.