Lockheed забелязва търсене на хеликоптери

Тим Кахил, старши вицепрезидент Глобален бизнес Lockheed Martin

18:00 | 15 февруари 2022
Преводач: Силвия Грозева

Има ли търсене на оръжие, какво забелязвате?

Радвам се да сме заедно в прекрасния Сингапур.

Определено събития като в Украйна и на други места по света привличат вниманието към това, но тук има и дългосрочна тенденция. Има много организации – малки и големи, които заплашват сигурността по най-различни начини.

Използват високи технологии и различни начини за проникване.

Това води широкия интерес към въпросите за националната сигурност и сигурността на икономиката. Това по-скоро води пазара, а не отделните пикове, които със сигурност също носят повече внимание към индустрията.

И какво се търси от всички тези оръжия и самолети? Търсят ли нещо повече от F-16? Какво забелязвате?

Определено в този регион има интерес към всичко – от морско наблюдение и хеликоптери, до бойни самолети като F-16, F-35, противовъздушна отбрана също.

Има търсене на свързани системи. Към извличане на най-много от наличните възможности.

Включително системите, които вече са били купени. Впрочем системи като хеликоптери и системи за въздушна евакуация се използват при реакция на хуманитарни кризи и природни бедствия.

А подобни неща се случват в този регион и по света.

Lockheed Martin търси партньорства, това го знаехме, но сделката за милиарди с Aerojet беше отказана.. Накъде тръгвате сега?

Ние сме разочаровани от това, че сделката с Aerojet се развали. Мислехме, че там има възможност за чудесни синергии, както и някои ползи за американското правителство и за международните партньори.

Но има толкова различни места, където могат да се изграждат партньорства.

Винаги трябва да има сливания и придобивания във всички региони, където отиваме. Определено партньорствата с отделни компании например тук, в Азия правим F-35 с MHI в Япония, правим хеликоптери в Япония и Южна Корея.

Работим с правителството на Австралия за производство на различни системи.

Също и в Индия.

Така че има най-различни партньорства и няма нужда да разчитаме само на едно голямо сливане.