Децата на Тръмп с призовки в разследването на бизнеса му

Вони Куин, Bloomberg News

10:00 | 4 януари 2022
Обновен: 11:20 | 4 януари 2022
Преводач: Силвия Грозева

Главният прокурор на Ню Йорк връчи призовка на Доналд Тръмп младши и Иванка Тръмп в рамките на разследването на бизнеса на техния баща. Главният прокурор Летиша Деймс разследва дали бизнесът с имоти на бившия президент не е манипулирал оценката на ключови активи с цел избягване на данъци и намаляване на застраховките. Тръмп даде миналия месец Джейс на съд и каза, че разследването е политически мотивирано.

AT&T и Verizon съобщиха, че са договорили двуседмично забавяне на старта на 5G оборудването по молба на транспортното министерство и Федералната авиационна агенция. По-рано обявиха, че са готови да пуснат новата си услуга на 5 януари. След това властите поискаха да изчакат, защото се опасяват, че 5G сигналът може да се смущава електрониката на самолетите, с което да поставя риск за безопасността.

Американските регулатори одобриха ваксината на Pfiser против ковид за бустерна доза за деца на възраст от 12 до 15г. и така разшириха достъпа до допълнителната доза с отварянето на училищата. Центърът за превенция на заболяванията ще позволи трета доза и за деца с намален имунитет на възраст от 5 до 11г. САЩ регистрира увеличение на хоспитализациите на деца с ковид с над 500 дневно.

Bloomberg научи, че Белият дом вероятно ще номинира икономиста Филип Джеферсън за член на борда на гуверньорите. Той ще бъде една четвъртият чернокож на този пост в над 100-годишната история на централната банка. Джеферсън е професор по икономика и ректор на колежа Дейвидсън в Северна Каролина. Работил е досега два пъти с Фед.