Играчките, вдъхновени от индийски божества

Авани Моди Саркар, съосновател на Modi Toys

17:30 | 1 декември 2021
Преводач: Кирил Петков

Тревожихме се, че ако не положим усилия да предадем на децата си ценностите, наследството си и културата си то може да загубим всичко това за едно поколение.

Ние сме Вирал Моди и Авани Моди Саркар, съоснователи на Modi Toys. Ние сме брат и сестра и бизнес партньори.

Продаваме колекция играчки и книги, вдъхновени от южноазиатските култури и наследство. Имахме щастието да израснем напълно потопени в културата си. У дома си говорихме на майчин език. Ядяхме нашата храна. Знаехме, че искаме да предадем определени елементи от начина, по който израснахме. Най-добрият начин да го постигнем е чрез играчките.

Когато натиснете коремчето на тази играчка тя ще запее мантри. Родителите ни пееха тези молитви на децата си. Запитахме се как да опазим това чувство. Те създават любопитство и дисциплина, основани на културните ни традиции.

Ганеш винаги е първото божество на което се молим, без значение дали очаквате дете, дали купувате жилище или започвате нова работа. Поради това, което Ганеш символизира нашата бебешка играчка Ганеш се продава най-много. Работата с брат ми не е безпроблемна. Често се шегуваме че той е главата, аз съм сърцето и децата ни са душата на бизнеса.

Бордът ни е съставен от родителите ни и брат ми. Те са критично важни. Името на компанията ни дойде от майка ни. Баща ни е наш финансов директор.

Семейният бизнес продължава да ни вдъхновява и до днес.

Тази година бяхме забелязани. Много е смиряващо. Хората започват да осъзнават, че не големината на бизнеса е важна, а какво постигате чрез него.

Получихме толкова много позитивни отговори.

 Получихме съобщение от майка на 4-годишно дете, което бе в болница почти 10 седмици за химиотерапия.

По време на целия си престой той бе с Ганеш и Хануман. Нито един от двама ни можеше да си представи, че играчките ни ще повлияят толкова животи.

Създадохме ги заради нашите деца. Сега им се радват деца от всякакви възрасти, от новородени до тийнейджъри и дори възрастни.

Как е възможно играчките ни да достигнат всички тях?

Приятно е да помагаме обществото по някакъв позитивен начин.