Какви са най-новите тенденции в обзавеждането на бани?

Ярослав Дончев, изп. директор на "Идеал Стандарт-Видима", Бизнес среща, 12.03.2020

20:30 | 12 март 2020

Опитът от финансите винаги е от голяма полза за един бизнес лидер. Това помага в текущата ми дейност. Това каза Ярослав Дончев, изп. директор на "Идеал Стандарт-Видима", в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева

Дончев разказа подробно за дейността на групата "Идеал Стандарт".

"Продаваме в над 100 страни. Основните ни пазари са в Европа – Англия, Италия, Франция и Германия, като там сме сред лидерите. На българския пазар сме безспорен лидер. Ние сме горди, че от водещите компании в бранша ние сме единствената, която е фокусирала производството си изцяло в Европа. А България заема важна роля с над 50% от производството в рамките на групата „Идеал Стандарт“.

Той коментира, че отчитат ръст на резултатите си, като преимуществото им в бранша е, че са концентрирали производството си в Европа.

"Имаме силно партньорство с инвеститори, архитекти и дизайнери, което е важен фактор за бъдещото развитие на нашия пазарен дял. Браншът бележи ръст през последните години, който се дължи на жилищното строителство, където все повече се използва помощта на дизайнерите и архитектите".

Гостът уточни, че преди 2 години са започнали партньорство с водещо дизайнерско студио. "Тази година планираме да въведем на пазара много нови продукти – керамика, вани и мебели, които показват нов дизайн и нова визия. Вярваме, че ще наложим нов тренд на пазара", допълни Дончев.

По думите му пример за нови иновации на пазара е затварящият се керамичен механизъм.

"Ние сме изобретателят на този механизъм още преди 50 години. Наскоро въведохме последна генерация".

Той отбеляза, че за да продължат да са лидери на пазара, трябва да въвеждат нови иновации и да налагат нови трендове на пазара, както и да работят в близко партньорство с професионалистите в бранша.

Вижте целия разговор във видеото.