Интериорният дизайн на офиси става все по-разчупен

Илиан Хаджиин, съосновател на FUNKT, Бизнес среща, 10.03.2020

20:31 | 10 март 2020
Илиан Хаджиин, съосновател на FUNKT. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Илиан Хаджиин, съосновател на FUNKT. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Интериорният дизайн на офис пространства изисква нещата да са интересни и запомнящи се. Офисите трябва да привличат ползвателите, да правят приятно времето им там. Това каза Илиан Хаджиин, съосновател на FUNKT, в предаването “Бизнес среща” с водещ Таня Кръстева.

“При интериорния дизайн на офиси е важно да има излизане от стереотипа, от клишетата, да не са клетките с работещи хора. Интериорът трябва да обединява функции и на хората да им стане по-приятно да стоят в офиса”.

Според Хаджиин обаче има изоставане между строителите и ползвателите.

“Сградите, като начин на мислене при строенето, са в 90-те години на миналия век, а интериорният им дизайн е много съвременен”.

Гостът обясни, че компанията, чийто съосновател е, се занимава с интериорен дизайн на обществени и офис пространства и продуктов дизайн на мебели.

Клиентите им са основно у нас, но са имали проекти и в чужбина.

Хаджиин отбеляза, че обикновено се занимават с по около 3-4 проекта едновременно, като избират най-интересните сред тях. В рамките на няколко седмици се напасват вижданията между екипа и клиентите какво да се случи на дадено място.

“Понякога правим вътрешен конкурс - два екипа правят два различни дизайна и се състезават помежду си. После започва работата по този, който клиентът е избрал”, обясни той.

Вижте целия разговор във видео материала.