Tеsla загуби 80 млрд. долара от пазарната си стойност - повече от общата капитализация на GM и Ford

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 09.08.2020

11:02 | 9 септември 2020
Обновен: 11:58 | 9 септември 2020
Автор: Димитър Баларев

След изненадващото си невключване в индекса S&P 500 във вторник американският пионер на пазара на електрически превозни средства Tesla изтри около 80 млрд. долара от пазарната си капитализация - сума, която надминава общата стойност на General Motors и Ford. Това коментира Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Акциите на Tesla отбелязаха най-големия си срив за един ден за всички времена и засилиха по-широката разпродажба на технологични акции, които доминираха при възстановяването на Wall Street от катастрофата, предизвикана от коронавируса по-рано тази година."

Попов заяви, че акциите на компанията са приключили сесията с понижение от 21,06%, докато тези на конкурентния производител на електрически автомобили Nikola поскъпнаха с повече от 40%, след като General Motors заяви, че придобива 11% дял в компанията.

"Междувременно и нетното състояние на основателя на Tesla Inc Илон Мъск се срина осезаемо, като изтри 16,2 млрд. долара - най-голямото еднодневно сриване в историята на Bloomberg Billionaires Index."

Целия технологичен коментар вижте във видеото.

Повече технологични новини и анализи четете на investor.bg