Samsung разкрива мястото на американския си завод до края на седмицата

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 22.11.2021

11:45 | 22 ноември 2021
Обновен: 11:59 | 22 ноември 2021
Автор: Александра Попова

Южнокорейският технологичен концерн Samsung Electronics Co. ще обяви местоположението на новия си завод за чипове в САЩ тази седмица след визитата на заместник-председателя Лий Дзие Юн в страната и Канада. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизне старт" с водещ Живка Попатанасова. 

"Смята се, че градчето Тейлър, Тексас, североизточно от Остин, има предимство за новия завод, след като местната управа предложи сериозни стимули. Samsung обмисля и локация близо до Манър, Тексас, както и Финикс или локация в щата Ню Йорк".

От думите на госта стана ясно, че Лий се е срещнал с представители на Белия дом, за да обсъди начините за разрешаване на глобалния недостиг на чипове, както и стимули, които да бъдат предложени за технологичния гигант, ако построи завод в САЩ, предаде Yonhap, цитирайки неидентифицирани източници от южнокорейската компания.

Лий, де факто ръководител на производителя на чипове, ще обяви местоположението на завода през тази седмица, след като се завърне в Корея, твърди Yonhap, позовавайки се на неидентифициран източник от Конгреса на САЩ, добави още Бойчо Попов.

Лий отпътува за САЩ на 14 ноември за първото си чуждестранно посещение след освобождаването му от затвора през август. По време на пътуването си той се срещна със Сатя Надела, главен изпълнителен директор на Microsoft Corp., и Анди Джаси, главен изпълнителен директор на Amazon Inc., се казва в изявление на Samsung.

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg.