Хардуерните амбиции на Snap

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 03.03.2017

10:55 | 3 март 2017
Снимка: Photographer: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Photographer: Michael Nagle/Bloomberg

Най-новото от света на високите технологии представи в предаването Бизнес старт с водещ Иван Нончев главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

„Продължаваме да следим новините около Snap и проведеното IPO, но този път те касаят хардуерните амбиции на компанията. Оказа се, че вътрешен проект на концерна предвижда конструирането на дрон, с който потребителите биха могли да правят снимка от перспективата на птици и след това да ги публикуват в социалната мрежа. Плановете са вътрешен проект и не е ясно дали ще бъдат пусната в продажба, но много големи технологични компании оперират по този начин, като разширяват своите дейности по развойни операции по потенциални продуктови разширявания“, обобщи Попов.

Главният редактор на Investor.bg прехвърли фокуса си и върху технологичната компания Yahoo. „Оказа се, че двете кибератаки, за които стана известно през миналата година, но са се случили още през 2014, ще излязат солено на главния изпълнителен директор на компанията Мариса Майер. Тя ще трябва да се откаже от бонуса си за 2016, както и опциите си върху акции за 2017. По този начин общата сума, която тя би загубила, възлиза на $14 млн. Главният адвокат на Yahoo Роналд Бел пък ще бъде отстранен от длъжността си заради това, че компанията вероятно твърде късно е информирала обществеността и акционерите за потенциалните опасности от тези атаки“, информира той.

Подробен коментар по тези и други теми вижте във видеото: