Европейските акции поевтиняват заради опасения относно корпоративните печалби

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 18.02.2021

14:34 | 18 февруари 2021
Обновен: 14:34 | 18 февруари 2021
Автор: Николета Рилска

Акциите на международните борси поевтиняват, а облигациите са устойчиви на фона на скорошните разпродажби. Медта поскъпва до 8-годишен връх, тъй като трейдърите залагат на икономическата експанзия на Китай. Това заяви пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

“Европейските акции поевтиняват, като индексът FTSE в Лондон е сред най-слабо представящите се. На пазарите има нарастващи тревоги, че увеличаващите се цени по заемите могат да натежат на корпоративните печалби в момент, в който икономиката се възстановява от пандемията”.

“На петролните пазари продължава кризата, предизвикана от рекордно ниските температури в САЩ”, отбеляза Потс. Той посочи, че цената на петрола сорт Брент се повишава до над 65 долара за барел за пръв път през тази година.

“Очаква се Air France-KLM да получи нова правителствена помощ, след като изразходва 2,1 милиарда евро през последното тримесечие на миналата година. Причината за това е отложеното възстановяване на въздушния трафик”, посочи Потс.

“Акциите на Air France-KLM поевтиняват с един процент”.

Целия коментар вижте във видео материала.