Червена вълна на европейските борси в очакване на по-строги мерки срещу Covid-19

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, В развитие, 28.10.2020

14:10 | 28 октомври 2020
Обновен: 17:23 | 28 октомври 2020
Автор: Николета Рилска

Европейските акции поевтиняват в сряда до 5-месечно дъно на фона на опасенията от нови строги мерки за овладяване на ръста на новозаразени с коронавирус. Това каза пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки.

“Индексът Stoxx 600 се понижава с над 2%, след като германският канцлер Ангела Меркел предложи затваряне на баровете и ресторантите в рамките на месец, за да се ограничи разпространението на вируса”.

“Индексът DAX в Германия се понижава с 3,3%, а CAC във Франция - с 3%, като това са два от най-слабо представящи се пазари в Европа днес”, посочи Потс.

“Акциите поевтиняват тази седмица заради ръста в новите случаи на заразени с коронавирус и неуспеха на американските законодатели да се спразумеят за нов пакет от стимули преди президентските избори”.

“Цената на петрола остава под 38 долара за барел на борсата в Ню Йорк”, отбеляза пазарният анализатор. Той добави, че това се дължи на доклад, отчел по-голямо от очакваното увеличение на запасите в САЩ.

Вижте видео материала с целия коментар.