Индексите в САЩ не намират единна посока след смесени сигнали за търговската война

Пазарен коментар на Ритика Гупта, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 15.08.2019

19:54 | 15 август 2019
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските акции се търгуват разнопосочно на фона на множеството заглавия относно търговската война, изпращащи смесени сигнали на инвеститорите. Това каза пазарният анализатор Ритика Гупта, Bloomberg Ню Йорк, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

По-рано днес Китай заяви, че ще отговори на новите мита на САЩ, като след това Пекин смекчи тона, посочи Гупта. Според последното изказване на американския президент Доналд Тръмп търговската сделка трябва да бъде сключена според условията на САЩ, добави тя.

„Междувременно доходността по 30-годишните облигации се понижи под 2% за първи път, докато тази по 10-годишните отбеляза допълнителен спад“.

Днес компаниите за търговия на дребно публикуваха отчетите си за второто тримесечие, посочи пазарният анализатор.

„Книжата на Walmart поскъпват с около 5%, след като добрите продажби за периода насърчиха прогнозата на търговеца за цялата година“.

Акциите на Alibaba също поскъпнаха заради финансови резултати, които надминаха очакванията за нетна и брутна печалба, докато приходите на компанията се увеличават с 42%, каза Гупта.

„Междувременно бяха публикувани положителни данни за търговията на дребно, които увеличиха доверието в американското потребление“.

Лекият суров петрол (WTI) продължава да поевтинява след изненадващия ръст на запасите в САЩ, добави пазарният анализатор.