Иносенсио: Акциите по света доближават мечия пазар

Пазарен коментар на Рейми Иносенсио, 9.02.2016

21:33 | 9 февруари 2016
Автор: Кирил Петков
Рейми Иносенсио, Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Рейми Иносенсио, Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Американските пазари са близо до най-ниските си нива и вече са в трети ден на загуби. Голямата причина за случващото се на Wallstreet е това, което става с европейските банки. Това каза в пазарния си коментар  Рейми Иносенсио от Bloomberg Ню Йорк в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria.

Енергийните акции, което не е изненада, са надолу с три процента, след като информационната администрация на САЩ намали прогнозите си за търсенето на петрол през 2016. Тези цени се движат в тандем с цените на петрола WTI. Петролът в момента е на най-ниските си нива за деня, като спада с над 3% и е под нивото на 29 долара за барел. Това е четвърти ден на спадове и най-ниска цена от три седмици, каза още Иносенсио.

По думите на анализатора, технологичните, IT и финансовите компании също бележат спад, но има сектори, които се покачват:

"Преработвателният сектор е най-печеливш. Той е нагоре с около половин процент."

Причината за това покачване, според анализатора, трябва да търсим в "щатския долар, която се покачваше през последната година и половина, но в момента достигна най-ниското си ниво от ноември. По-слабият долар практически означава, че материалите стават относително по-евтини".

След разпродажбите тази година акциите по света изглежда доближават мечия пазар, кака още Иносенсио.

Повече може да видите във видеото: