UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Ексклузивно в UpDate: Какво се случва с ребрандирането на „Теленор“?

Изпълнителният директор на компанията Джейсън Кинг не изключва възможността за придобиване на кабелен оператор

11:33 | 23 януари 2020
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Кога ще се ребрандира „Теленор“ и какво ще бъде новото му име – този въпрос вълнува живо маркетолозите в България. Повече по темата разкрива в интервю за технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria главният изпълнителен директор на компанията Джейсън Кинг.

През 2018 г. холандската финансово-инвестиционна корпорация PPF Group, собственост на чешкия милиардер Петър Келнер, официално придоби телекомуникационните активи на норвежкия телеком Telenor в Централна и Източна Европа. Тогава стана ясно, че според договора българският оператор ще има правото да оперира под норвежкия бранд в продължение на 33 месеца след осъществяването на сделката. Този период изтича през 2021 г., затова маркетолозите с интерес следят какво решение за ново име ще вземе телекомът.

В разговор с Бойчо Попов, съводещ на предаването UpDate, което тази седмица навършва 3 години в ефира, Кинг говори за възможните варианти за ребрандиране и за плановете за евентуално навлизане на нови пазари с нови услуги. Изпълнителният директор на компанията не изключи и възможността за по-бърза експанзия на телевизионния пазар чрез придобиване на кабелен оператор.

„В ДНК-то ни е да следим какво се случва, ако се появи възможност, ще я разгледаме и ако има смисъл, ще анализираме възможността за придобиване. Консолидацията е нещо, което се случва и на този пазар, и няма да спре скоро – не само към мобилните оператори, но и при фиксираните мрежи“, заяви Кинг.

Не пропускайте ексклузивното интервю, което ще се излъчи в две части по Bloomberg TV Bulgaria в събота и неделя от 19.30 часа.