Разширява се партньорството между Volkswagen и Ford

Преговорите между двата автомобилни производителя вече са в ход

15:25 | 19 октомври 2018
Снимка: Sean Proctor/Bloomberg
Снимка: Sean Proctor/Bloomberg

Volkswagen и Ford обмислят пълно сливане и моментът за това вече е настъпил, смятат експерти. Това съобщава AutoMedia.bg.
 През юни тази година Volkswagen и Ford подписаха споразумение за сътрудничество, като поставиха основите на стратегическо партньорство между два от най-големите автомобилни производителя, припомня сайтът. Според последните информации, то може да се превърне и в нещо по-голямо, твърди The Detroit Bureau.

Първоначално двата производителя ще съсредоточат усилия върху съвместна разработка на нови превозни средства, както и върху по-добро обслужване на клиентите. Именно това кара някои експерти да вярват, че Ford и Volkswagen обмислят и пълна сливане, което ще създаде най-голямата автомобилна компания в света. Подобно нещо ще бъде полезно и за двете страни. Германската компания ще се възползва от силните позиции на Ford на пазара в Щатите, докато „Синия овал” ще получи помощ в Европа, Латинска Америка и Китай, където загуби позициите си през последните години.

Двете автомобилни компании ще могат да си поделят платформа и да разширят продуктовата си гама.

Ford, например, изостава много при автомобилите на ток, но сега е готов с доста агресивен план за електрификация на гамата си и може да получи сериозна помощ от новия си партньор. В същото време Volkswagen трябва да изчисти имиджа си в Щатите, който беше сериозно изцапан от „дизелгейт”. И за целта ще предложи компактен пикап, базиран на Ford Ranger.

Още по темата четете на Automedia.bg.